fbpx

Hääpotretit

21.2.2018
Finnish wedding photographer- Documentary wedding photography-Award winning photography-valokuvaaja-häävalokuvaaja-häävalokuvaus-turku-helsinki-tampere-häät-dokumentaarinen häävalokuvaus-wedding photographer-wedding photography-destination wedding photographer-iceland-italy-professional photographer

Harva meistä on luonteva kameran edessä tai tietää miten tuoda parhaimmat puolensa esille. Valokuvissa hyvin pitkälti oppii vain olemalla. Kun aloittelin häävalokuvaaja uraani, tajusin että mikäli itse en viihtyisi kameran edessä, miten saisin hääparini rentoutumaan kameran edessä? Aloin kuvaamaan itseäni. Kehittelin kuviini joka kerta erilaisen tarinan, ja ajastimen kanssa otin valokuvia. Monien kuukausien ajan. Pikkuhiljaa en enää heti ensimmäisenä bongannut itsestäni virheitä tai katsonut kuvaa heti ensimmäisellä ajatuksella ”Hyi, miltä näytän. Mikä tuo ilme on?” Aloin löytämään itsestäni uusia puolia, joista pidin. Myönnän, että aloitus itseni kuvaamisessa oli erittäin vaivaaannuttavaa ja välillä tuli pohdittua miksi edes teen tätä.

Kun tiesin miltä tuntui olla kameran edessä kuvattavana ja miten vaivaannuttavaa se voi olla, opin miten voisin parhaiten rentouttaa hääpariani kameran edessä.

Sovin hääparieni kanssa yleensä kaksi tapaamista ennen hääpäivää – riippuen etäisyyksistä. Ensimmäisellä tapaamisella keskustelemme alustavasta hääpäivän aikatauluista kahvin merkeissä, sekä kysymyksistä liittyen häävalokuvaukseen kuin myös kuvatoiveista. Toisella näkemiselle käymme yhdessä katsomassa hääparini toivomia kuvauspaikkoja hääpotreteille ja myöskin tutustumassa yhdessä juhlapaikkaan.

Miksi siis kaksi tapaamista ennen hääpäivää? Lieventääkseni jännitystä kuvattavana olemisesta, ja jotta oppisimme tuntemaan toisiamme. Olen kokenut, että tämä on vähentänyt hääparieni jännitystä myöskin siinä, että millainen persoona on tulossa koko päiväksi heidän matkaansa. Tapaamisilla myös kerron työskentelytavoistani hääpäivän aikana. Tärkein asia kuitenkin hääpäivänä on hääparin ja heidän läheisten yhdessäolo, valokuvaus kulkee siinä sivussa.

Entä sitten itse hääpäivänä? Silloin tunteita tulee olemaan laidasta laitaan; jännitystä, naurua, odotusta. Hääpotrettien aikana ohjeistan jokaista pariani aina samalla tavalla:

– Pitäkää olkapäät alhaalla, sillä jännittäessä ne nousevat helposti melkein korviin asti ja jännityksen näkee näin kuvissa

– Et ole tällä hetkellä kuvassa yksin, vaan elämäsi mies tai nainen, on siinä sinun vierelläsi. Keskitymme näissä teihin kahteen ja läheisyyteenne

– Ei, tämä ei ole koulukuvausta. Kun halaatte toisianne, halatkaa jopa hieman puristaen. Näin ote välittyy paremmin kameraan

Rentoutumistapoja kamera edessä on monia aina hengittämisharjoituksista kehon ravisteluun rentoutuneemmaksi. Yksi suosikeistani on juokseminen. Kyllä, luit aivan oikein; juokseminen. Hyvä olo tulee liikunnasta ja hetkellinen kisailu rakkaansa kanssa lievittää sen hetkistä stressiä. Lisäksi jutustelu ja pienet tauot kuvausten aikana auttavat rentoutumaan entisestään kameran edessä. Luota häävalokuvaajasi visioon ja ammattitaitoon. Jokainen ammattikuvaaja osaa rentouttaa hääparinsa oikealla tavalla ja lievittää kamerapelkoa.

Recent posts
The story of McWhirter photography
When I was just a child, I never thought of option on being an entrepreneur. Or even work in such creative job. One of my earliest memories of what I wanted to be as an adult was to become a policewoman. But that was quickly crushed since I’m a short person.